Friday, November 03, 2006

Oι "Jack Or Jive" Στην Αθηνα




Τρίτη 7 Νοεμβρίου 06

Οι Δαιμονία Νύμφη σε συνεργασία με το μικρό μουσικό
θέατρο παρουσιάζουν

Jack or jive

Ambient / darkfolk από την Ιαπωνία

Είσοδος > 15 €

Έναρξη > 21:30

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία από ένα σχήμα που παντρεύει την παράδοση με τον πειραματισμό, τις σκοτεινές μελωδίες με σχεδόν οπερατικά φωνητικά, μια συνάντηση της ιαπωνικής τραγουδοποιίας, ποίησης και θεάτρου σε μια συναυλία με περιορισμένο αριθμό θέσεων…..

Οι Chako και Makoto Hattori δημιούργησαν του JACK OR JIVE το 1989 στην Οζάκα (Ιαπωνία). Το 1990 ηχογραφούν για πρώτη φορά σε κασέτα με το τίτλο EXPATRIATION και στη συνέχεια το πρώτο τους CD με τίτλο PRAYER το οποίο περιείχε 8 κομμάτια και ηχογραφήθηκε μόνο με ένα αναλογικό συνθεσάιζερ και μερικές πηγές θορύβου και κατόπιν έκαναν την πρώτη ζωντανή τους εμφάνιση.

Έκτοτε έχουν τα εκδώσει 7ιντσα και CDs > PRAYER, (DURA) 2 DU, MUJYO, YUKI GA FURU, KAGURA - LIVE IN KYOTO-, A PICTURE OF DANCER, A SOLO EXHIBITION, ebb&flow, KENAKA (DEVOTED FLOWERS), TIDAL CURRENT, THE EARTH, GYAKKO, KISMET, BELLADONNE2, TOWARS THE EVENT HORIZON, LIFE, συμμετοχή στη συλλογή IRIS (PRIKOSNOVENIE), ABSURDITY, από το 1990 έως το 2004 από ανεξάρτητες εταιρείες και κυρίως -μεταξύ άλλων- από τη γαλλική PRIKOSNOVENIE και τη WHITE RABBIT RECORDS

Έχουν περιοδεύσει αρκετά με έμφαση στη Γερμανία όπου έχουν πλέον φανατικούς οπαδούς. Εκεί συνάντησαν και τον φίλο και συνεργάτη τους Christoph Heeman. Μεταξύ των φίλων τους βρίσκεται και ο Peter Greenaway. Έχουν συνεργαστεί αρκετά με εικαστικούς καλλιτέχνες στην Ευρώπη και Ασία, όπως το VJ γκρουπ Optical Sisters. Με τη συνεργασία του φιλικού γκρουπ GOR από την Ιταλία εξέδωσαν το άλμπουμ Soleil.

Έχουν γράψει μουσική για παραστάσεις, όπερες (LEGENDOFBIWAKO), ζωντανά έργα τέχνης (live art shows), κερδίζοντας τις εντυπώσεις ακόμη και από το χώρο της κλασικής μουσικής. Έχουν πει μεταξύ άλλων για τη μουσική τους ότι είναι θεραπευτική και ότι θυμίζουν τους CocteauxTwins……Οι ίδιοι έχουν υιοθετήσει το χαρακτηρισμό
"Experimental Voice Art Performance From Japan".



.

No comments: